Sjöröd

DSC02635

Sjöröd är Södra Skånes Scoutdistrikts lägerområde på Österlen. Här bedrivs lägerverksamhet, lägerskolor, utbildningar, kurser och arrangemang främst för scouter, men även för andra hyresgäster.

Sjöröd ligger strax utanför Simrishamn vid foten av Gyllebosjön. Det är bara några meter ifrån lägerområdet till sjön som nyttjas flitigt för ett avsvalkande dopp. I sjöns norra ände finns en badplats med sandstrand och kiosk. På och omkring lägerområdet finns det otroligt vacker och varierande natur.

Varje år erbjuder vi vårt koncept med kårlägerveckor för att erbjuda scoutkårer stommen för ett bra läger till ett rimligt pris. Läs mer om konceptet här

Lägerområdet

Området är ca 10 hektar stort, varav 8 hektar är lägerängar och 2 hektar är skog. Därtill finns nyttjanderättsavtal för ytterligare 50 hektar.

I den nyrenoverade huvudbyggnaden ryms idag ett storkök med kapacitet för ca 100 personer, en matsal med samma kapacitet och en intendentursavdelning med väl tilltagna kylrum, frysrum, svalrum och skafferier, därifrån kan man distribuera mat till lägerdeltagare. Huset är försett med bredband och telefon.

Intill huvudbyggnaden finns det gamla boningshuset, som under läger brukar fungera som expedition, här finns kontorsutrymme och i källaren möjlighet att tvätta kökshanddukar och liknande.

I skogsbrynet finns det två patrullstugor med 12 sängplatser i varje.

I både norra och södra änden av området finns fräscha dassbyggnader, på norra ängen med 14 platser och på södra med 16.

I ett nybyggt hus finns ytterligare 12 sängplatser och ett grupprum. Dessutom finns det verkstad och lägerförråd.

I en separat byggnad finns det tre duschar.
Området erbjuder även möjlighet till bastubad i vår unika jordkällarbastu. I anslutning till bastun finns en bäck som då och då går att svalka av sig i när bastun blir för varm.

Hitta hit

Lägerområdet ligger vid Gyllebosjöns norra strand, strax utanför Östra Vemmerlöv som i sin tur ligger utanför Gärsnäs och Simrishamn.

Bokning av Sjöröd

Uthyrningar av Sjöröd sköts av vårt distriktskansli och
John Söderdahl
Du når oss på: info@sjorod.se eller 040-6226023

Läs mer om Sjöröd på sjorod.se »