Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet. I en del kårer erbjuds scouting även för barn under 8 år. Kontrollera med den kår du vill börja i vad som gäller där!

Äventyr och utmaningar med nya kompisar! Bli scout och lär dig nya saker genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

Så går du med i en scoutkår

Oftast startar scoutkårernas verksamhet i anslutning till skolornas höstterminsstart men självklart går det, i mån av plats, bra att börja mitt i en termin. Bli scout redan idag genom att kontakta din närmaste scoutkår.
Kontakta oss så guidar vi dig till närmaste Scoutkår

Bli Scout

• Fyll i vilken stad som finns närmst där du bor eller stadsdel om du bor i en större stad

Bäverscouting/familjescouting < 8 år

En del kårer bedriver scouting för barn under 8 år. Detta är ännu ett förhållandevis nytt koncept för många kårer och erbjuds inte överallt. Kontrollera med den scoutkår du är intresserad av att börja i om de erbjuder aktiviteter för barn under 8 år. Bäver/familjescouting vänder sig inte sällan till barn och föräldrar tillsammans.

Spårare 8-9 år

Ikon för spårareI Scouterna är det roligt bus utomhus som gäller. Du kan börja som spårarscout när du är åtta år, och var beredd på äventyr redan från första dagen. I Scouterna får du nya kompisar som precis som du tycker att det är superskoj att vara utomhus.

Upptäckare 10-12 år

Ikon för upptäckareI Scouterna gör du spännande upptäckter varje dag. Upptäckarscout blir man när man är tio år. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Upptäckare direkt. I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Äventyrare 12-15 år

Ikon för äventyrareI Scouterna är det äventyr från första dagen. Du blir Äventyrarscout när du blir tolv år. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Äventyrare direkt. I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Utmanare 15-18 år

Ikon för utmanareMånga har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Utmanare direkt. Tillsammans med din patrull får ni uppleva utmanande friluftsliv och engagera er i samhällsfrågor.

Rover 19-25 år

Ikon för roverRoverscouter förbättrar världen. All scouting handlar om samhällsengagemang men det blir aldrig så tydligt som i roveråldern. Du blir Roverscout när du är 19-25 år och för första gången finns det ingen ledare i din kår som stöttar dig och dina patrullkompisar.

Ledare och kår

Ikon för ledare och kårAtt vara scoutledare är att skapa en rolig fritid för unga samtidigt som själv utvecklas som människa och ledare. Många av våra scoutledare har varit scouter sedan de var barn, men inom scoutrörelsen finns en mängd ledarutbildningar som gör att även du som inte har någon tidigare scouterfarenhet också får en bra grund för ditt ledarskap inom scoutrörelsen.