Scouter gör i ordning en övning med ett rep

I Skåne erbjuds många olika utbildningar, på olika platser och nivåer. Här finns allt från kvällskurser till veckolånga kurser.

Södra Regionala Utbildningsgruppen, med utgångspunkt i Skåne, har representanter från de tre scoutdistrikten i Skåne. Utbildningsgruppens uppdrag är samordna teamen och utbildningsutbudet i Södra regionen (Skåne med de tre scoutdistrikten Nordvästra Skåne, Snapphane och Södra Skåne) och försäkra sig om att kurserna håller hög kvalité.

Gruppen arbetar med att planera och utvärdera såväl Scouternas Folkhögskolas som distriktens egna utbildningar. Samordnar kursteamen och ser till att kursledarna får fortbildning och inspiration.

Den främsta uppgiften är givetvis att ge scoutdistriktets medlemmar ett rikt utbud av utbildningar. Södra regionala utbildningsgruppen samarbetar med Scouternas Folkhögskola, Sensus studieförbund och de tre scoutdistrikten i Skåne.

• Vi anordnar allt från workshops och seminarium till kvalificerade ledarkurser
  • Vi tror på delaktighet och ansvar och på att lära genom att göra
  • Vi arbetar utifrån en väletablerad pedagogisk metod där den personliga utvecklingen står i centrum

Frågor?