Om distriktet

Södra Skånes Scoutdistrikt, är en del av riksorganisationen Scouterna och bedriver verksamhet i södra delarna av Skåne tillsammans med 71 Scoutkårer och ca 5500 scouter.

I distriktet finns det arbetsgrupper som arbetar med olika områden för att utveckla distriktets verksamhet.

Distriktets uppgift är att tillhandahålla en mötesplats för scoutkårerna inom sitt geografiska område. Detta sker genom att erbjuda exempelvis utbildning, arrangemang, rekryteringsstöd samt verksamhet för rover- och utmanarscouter. Distriktet stödjer och företräder kårerna efter deras önskemål och behov.

Distriktsstyrelsen ansvarar bland annat för att distriktets bokföring och förvaltning sker på ett betryggande sätt.

Bli scout

Text här

Utbildning

Södra regionala utbildningsgruppen, med utgångspunkt i Skåne, har representanter från de tre scoutdistrikten i Skåne. Utbildningsgruppens uppdrag är samordna teamen och utbildningsutbudet i Södra regionen

Utbildning »

Arrangemang

Under scoutåret erbjuds en uppsjö av helgarrangemang och läger för våra medlemmar i distriktet. Här finns allt från scouttävlingen Scouternas dag mitt i centrala Malmö till häftiga nattävlingen Myskio, i skogarna kring Sjöbo.

Arrangemang »

PR/Info

Text här

Kårstöd

Text här

Utmanare

SUS står för Stöttande Utmanarscouter och vi ska vara en länk mellan alla er utmanarscouter i distriktet och distriktets styrelse.

Utmanare »

Rover

I regionen verkar Luft som anordnar och ser till att bra arrangemang anordnas i regionen. Luftascouter, 18 år och uppåt i åldrarna. För oss gäller det att vända fikadöden till fikaglöden.

Rover »