Valberedningens förslag, DST 2017

Valberedningens förslag lämnat till DST 2017 i Södra Skånesscoutdistrikt

Sista anmälningsdag för DST

Imorgon (21 september) är sista anmälningsdag för stämman. Varje deltagare, delegat, funktionär och observatör måste anmäla sig. Anmälningsformuläret hittar man här: sodraskane.scout.se/stamma-2017 »

Ledningsträff hösten 2017

Södra Skånes scoutdistrikts ledningsträff hösten 2017 (tidigare kårordförandeträffen.) Distriktsstyrelsen med kanslipersonal hälsar alla kårordföranden, vice kårordförande eller annan styrelsemedlem från Södra Skånes scoutkårer hjärtligt välkomna till kvällens möte för gemensamma och givande diskussioner. När 14 september, 19:00-21:00 Var KFUK-KFUM huset, Läs mer »

Inspirationskvällar: De Rosa Ballongerna

Nu är det dags för den andra delen i årets nya satsning, inspirationskvällar i Södra Skåne scoutdistrikt. Denna gång fokuserar vi på de rosa ballongerna. Hur kan man arbeta med dess målspår? Många ledare tycker dessa är svårare, än andra Läs mer »

Brand i Drottningsstadens scoutstuga

Drottningsstadens scoutkår har i går kväll drabbats av en otäck brand i sin scoutstuga. Från Distriktsstyrelsen beklagar vi detta och påminner om att vi alltid finns där för att bidra med vårt och därmed också kansliets stöd och hjälp till Läs mer »

Regional Lägerplan

De tre scoutdistrikten i Skåne, Södra Skånes Scoutdistrikt, Snapphane Scoutdistrikt och Nordvästra Skånes scoutdistrikt har tillsammans kommit överens om att skapa en regional lägerplan fram till 2028! Det närmaste lägret blir ett Regionsläger 2018 på Sjöröd! Med ca 10 000 Läs mer »

Mångfaldsgruppens vinterläger

I samarbete med föreningen HelaMalmö och Malmö Stads projekt Plug in organiserade Scouterna ett vinterläger för ungdomar som nyligen kommit till Sverige. Det var tack vare Scouternas ideella mångfaldsgrupp i Malmö att en flertal av kul aktiviteter genomfördes. Speciellt stort Läs mer »

Scouterna går mot strömmen – tusentals nya medlemmar 2015

  Scouterna, en av Sveriges största barn- och ungdomsorganisationer, bryter föreningslivets trend och blir fler. Under 2015 steg medlemsantalet med nästan 2300 scouter, med andra ord mer än sju nya patruller i veckan, och Scouterna är därmed över 65 700 Läs mer »

Lägerelden känner inget ”vi och dem”

Anders Lindholm skrev 2015-12-07 om ideellt engagemang och vikten av friluftsliv i en ledare för Aftonbladet. Läs mer här…

Kungen på scoutuppdrag

Kungen är alltid redo – så även i Sydostasien där han i lördags avslutade ett tre dagar långt engagemang för scouterna. Läs mer här!