Leda Scouting 20-21 januari

Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att skapa Läs mer »

​Pyssla med scouter på Åhléns #tillsammansgörvijul

Utifrån värderingen alla är välkomna går Åhléns och Scouterna ihop i ett pilotprojekt där pysselbordet är mötesplatsen och temat är tillsammans. Att bjuda in föräldrar och barn till adventspyssel i varuhusen ska bidra till gemenskap där roliga idéer blir pyssel Läs mer »

Öppet Hus på Kansliet

Måndagen den 4 december är det Öppet Hus och Julstök på Scouternas kansli i Malmö! Träffa konsulenter, julpyssla, tävla, fika, ställ frågor om WordPress och Scoutnet, diskutera regionläger mm. mm. Välkomna till Studentgatan 4 i Malmö mellan 17-20 den 4 Läs mer »

Scout-view i Skåne!

Skånska scouter finner stigar åt Google – Sydsvenskan 19/11-17 Det kallas Scout view. Under det kommande året ska scoutrörelsen dokumentera stigar, vattendrag och platser som sedan går att kolla in på Google-kartan. – Naturen är till för alla. Vi vill Läs mer »

Brev till medlemmar

Bästa medlemmar i Södra Skånes Scoutdistrikt Södra Skånes scoutdistrikt har en stor och omfattande verksamhet och distriktsstyrelsen har ansvar för dess förvaltning och enligt antagen verksamhetsplan för dess utvecklingsmål.   Distriktsstämman valde den 1:e oktober en styrelse för 2018. Vi, Läs mer »

Valberedningens förslag, DST 2017

Valberedningens förslag lämnat till DST 2017 i Södra Skånesscoutdistrikt

Sista anmälningsdag för DST

Imorgon (21 september) är sista anmälningsdag för stämman. Varje deltagare, delegat, funktionär och observatör måste anmäla sig. Anmälningsformuläret hittar man här: sodraskane.scout.se/stamma-2017 »

Ledningsträff hösten 2017

Södra Skånes scoutdistrikts ledningsträff hösten 2017 (tidigare kårordförandeträffen.) Distriktsstyrelsen med kanslipersonal hälsar alla kårordföranden, vice kårordförande eller annan styrelsemedlem från Södra Skånes scoutkårer hjärtligt välkomna till kvällens möte för gemensamma och givande diskussioner. När 14 september, 19:00-21:00 Var KFUK-KFUM huset, Läs mer »

Inspirationskvällar: De Rosa Ballongerna

Nu är det dags för den andra delen i årets nya satsning, inspirationskvällar i Södra Skåne scoutdistrikt. Denna gång fokuserar vi på de rosa ballongerna. Hur kan man arbeta med dess målspår? Många ledare tycker dessa är svårare, än andra Läs mer »

Brand i Drottningsstadens scoutstuga

Drottningsstadens scoutkår har i går kväll drabbats av en otäck brand i sin scoutstuga. Från Distriktsstyrelsen beklagar vi detta och påminner om att vi alltid finns där för att bidra med vårt och därmed också kansliets stöd och hjälp till Läs mer »