Brand i Drottningsstadens scoutstuga

Bild: Patrick Persson

Drottningsstadens scoutkår har i går kväll drabbats av en otäck brand i sin scoutstuga. Från Distriktsstyrelsen beklagar vi detta och påminner om att vi alltid finns där för att bidra med vårt och därmed också kansliets stöd och hjälp till er alla kårer när så behövs.

Styrelsen representerad av Adam har precis medverkat på kårens extrainsatta styrelsemöte där också en inspektion av skadan gjordes. Vi konstaterar att en större del av förrådsbyggnaden är totalförstörd och därmed också mycket av kårens material. Huvudbyggnaden är helt opåverkad.

Distriktsstyrelsen är samtidigt mycket glada för att se den uppslutning i olika forum som skett från medlemmar och kårer runt om i distriktet.

Drottningsstaden arbetar nu med en handlingsplan och kommer att återkomma med info om vilket stöd och hjälp de önskar att få i denna situation.

Uppdatering om läget i Sydsvenskan (3 april 2017)

Bild: Sara Martelius