GDPR-kväll

Foto: Max Sahlström

Vad är GDPR?

GDPR, (General Data Protection Regulation) är den nya dataskyddsförordningen som gäller inom EU. Från och med 25 maj 2018 ersätter den vår tidigare nationella datalagstiftning PUL. Syftet med GDPR är att stärka skyddet för (levande) fysiska personer avseende behandling av deras personuppgifter.

Den nya förordningen kommer att påverka alla scoutkårer och distrikt, hur vi samlar in, använder och sparar alla sorter av personuppgifter, från bilder till medicinsk information.

För att ge alla ett bra underlag bjuder kansliet in till en kväll med GDPR som fokus! Vi har bjudit ner Kim Rask från Scouternas kansli i Stockholm för att ge alla upplysningar som behövs. Kim är ansvarig för GDPR inom Scouterna och för vårt medlemssystem Scoutnet. Vi kommer också se till så det finns lite lättare fika på plats.

När

29 maj klockan 19:30 – 21:30.

Var

Studentgatan 2 Malmö, Sensussalen våning 2.

Vem

Max två personer per scoutkår.

Senast 25 maj via anmälningsformuläret »

Har ni några tankar och funderingar kring GDPR redan nu?

Skicka in dem till Caroline på caroline.eriksson@scouterna.se

Missa inte chansen att få full koll på vad GDPR är och vad det betyder för er som scoutkår.