Utbildningseftermiddag 13 okt

_MG_9883

Efter förhandlingarna under årets distriktsstämma har vi laddat upp med ett smörgåsbord av små föreläsningar och miniutbildningar!

Anmälan på

simplesignup.se »

FIKA-föreläsning

Vi börjar med en FIKA-föreläsning där det finns tre val att välja på.

Musikhjälpen 2018

Hur kan vi bli en del av #scouterstöttar? (Teamet i Södra Skåne inspirerar och peppar oss att vara med)

Familjescouting

Hur gynnar konceptet en scoutkårs utveckling? (Carro & Evelina från kansliet inspirerar)

Globala hållbarhetsmål

Hur jobbar Scouterna mot Agenda 2030. (Hannah Stanton tar med oss på en miljöresa)

Miniutbildning

Därefter finns det möjlighet att välja 2-3 h miniutbildning.

HLR

Lär dig grunderna i HLR och få en genomgång hur du ska göra vid hjärtstillestånd. Lär dig hur du agerar, när du ska larma samt hur en hjärtstartare fungerar.

Trygga möten

Var tredje år behöver Trygga Möten som är en obligatorisk kurs för ledare inom Scouterna genomföras. Eva Svanström & Lars-Ingmar Olsson leder kursen som ger er möjlighet att förnya era kunskaper i detta alltid lika viktiga ämne!

Temahajker

Följ med på en spännande resa när Ulf Nielsen berättar vad man bör tänka på och hur man jobbar med konceptet kring Temahajker.

Arrangemangsledarkurs

Johan Holmberg och Niklas Euström ger oss en introduktion till hur man bygger upp ett arrangemang på bästa sätt. Båda två har hållt ett antal utbildningar i att skapa bra arrangemang.

MTB-cyckling

Efter långa förhandlingar är det skönt att röra sig. Följ med på en 2 h cykeltur i omgivningarna kring Torna Hällestad. Ni får tips och idéer kring cykling, hur man cyklar i grupp och hur det kan bli en aktivitet kopplat till Scouternas program

Cykel medtags själv, Säg till om ni vill hyra.

Nya lekar och hur vi gör

Josefine Andersson har mångårig erfarenhet från skolan & förskolans värld, dessutom som ledare på såväl arrangemang som på kårnivå. Lekbanken är fylld och inriktad på hur man på ett pedagogiskt sätt leker bra

Hantverk

Skapa, skapa och skapa. Att hantverka nya saker fyller på såväl kunskapsförrådet, som vilja att lära sig mer och lära ut!

Anmälan på

simplesignup.se »