Furulunds utmanarlag i fokus!

17 december, 2020 av johnsoderdahl

Hej, Furulunds utmanarlag här!

Vi tänkte berätta lite om hur vi tillsammans under hösten har fixat vårt nya utmanarrum. I höstas kom det upp en stor grupp scouter till utmanarna och vi var tvungna att byta rum eftersom vi inte fick plats längre. Vi blev då tilldelade ”ko rummet” (Så heter det för att det en gång i tiden fanns ett koskinn där men det är en annan historia) och tyvärr var det ganska sunkigt så vi tog på oss att fräscha upp det.Såhär såg det ut innan vi började.

Det första vi gjorde var att rita en skiss på hur det skulle se ut. Den innehöll allt från stjärnor i taket till glittrigt golv och Per-Erik (våran maskot, vissa tycker att han ser ut som en branddocka) i en fåtölj. Under tidens gång ändrades planen och ingen av de ovanstående önskningarna gick i uppfyllelse, så Per-Erik bor nu i soffan istället.

Hursomhelst så blev det dags att måla. Tyvärr blev det för omständigt med golvmålningen så vi höll oss till väggar och tak. Vi valde vita väggar och marinblått tak. Därefter ville vi öka mysfaktorn så vi köpte bland annat ny soffa, saccosäckar och matta. Vi köpte det begagnat på blocket, där finns många bra möbler för bra priser. Sen satte vi in möblerna i rummet och återanvände även olika möbler vi hittade på scoutgården.

För att få ihop pengar till denna renovering har vi frågat runt efter jobb som parkeringsvakter. Det är ett bra sätt att tjäna pengar för en mindre ansträngning. Det finns också en hyfsat stor efterfrågan.

Som terminsavslutning hade vi ett fredagsmöte för att inviga vårt rum. Vi firade med pizza, spel och märkesutdelning. Vi är väldigt nöjda med det nya rummet och det har varit ett perfekt projekt som gett oss en bättre sammanhållning. Här är vårt resultat: