Brev till alla kårer i Södra Skåne Scoutdistrikt

24 mars, 2021 av johnsoderdahl

Till alla kårer i Södra Skåne Scoutdistrikt.

Hej!

För er som inte känner mig sen innan så heter jag Lottie Sköld och är ledamot med ansvar för arrangemang i Distriktsstyrelsen sedan årsskiftet. Jag tillhör Burlövs Scoutkår men har mestadels sysslat med kårläger och annat på Sjöröd de senaste åren. Jag brinner för scouting och jag älskar att syssla med arrangemang, både stora och små. Aktiviteter, program – det där vi faktiskt gör tillsammans som scouter är min drivkraft.

Jag tackade ja till att sitta i Distriktsstyrelsen igen för att det är ett fantastiskt roligt uppdrag (jag har varit ledamot tidigare så jag vet det) och för att det är en möjlighet att jobba med saker som jag brinner för och som kommer hela distriktet till gagn.
Aldrig hade jag trott att jag ett halvår senare skulle vara så ledsen att jag kände mig mig tvungen att skriva detta mailet. Under det ca halvår som gått sedan stämman där jag valdes in har jag helt ändrat uppfattning. Det har faktiskt inte varit roligt alls att jobba i styrelsen denna perioden. Anledningen till det är hur vi i styrelsen blir behandlade. Det är långt ifrån alla kårer som är representerade bland de som hör av sig till oss såklart, men de individer som gör det är i stort sett alltid väldigt kritiska, missnöjda eller har kritik mot styrelsens arbete och/eller arbetssätt. Väldigt lite handlar om den faktiska kärnverksamhet man som kår bedriver eller vi som distrikt driver. För mig är det extremt svårt att avgöra om detta är den allmänt rådande åsikten bland er medlemmar.

Nu är det snart stämma igen och jag vill be er medlemmar om en enda sak.
Delta på stämman! Gör er röst hörd.
Om det stora flertalet av distriktets kårer är så missnöjda och kritiska som det känns just nu, då behöver det komma fram! Det är jätteviktigt och en del av att vara en demokratisk rörelse. Då behöver vi göra förändringar och tänka annorlunda.
Om det tvärtom är så att det stora flertalet är nöjda med det jobb styrelsen har gjort och gör så är det lika viktigt att ni kommer till stämman och berättar det.

Jag vill jobba för och tillsammans  med distriktets medlemmar,  inte att det ska kännas som att vi är motståndare.
Precis som vilken annan avdelningsledare/kåraktiv ledare som helst är jag engagerad ideellt, med både jobb, familj och andra intressen utöver styrelsearbetet. Jag vill bidra och göra vad jag kan, men under rimliga villkor, och med förtroende från medlemmarna.

Igen, kom på stämman! Berätta för oss i styrelsen vad vi behöver bli bättre på såklart, men berätta också för oss om vi gör något som är bra. För helt ärligt känns det inte som att Något styrelsen gör är bra nog just nu.

Lottie Sköld

Er trötta och lite ledsna styrelseledamot