Om distriktet

_MG_9883

Södra Skånes Scoutdistrikt, är en del av riksorganisationen Scouterna och bedriver verksamhet i södra delarna av Skåne tillsammans med 71 Scoutkårer och ca 5500 scouter.

I distriktet finns det arbetsgrupper som arbetar med olika områden för att utveckla distriktets verksamhet.

Distriktets uppgift är att tillhandahålla en mötesplats för scoutkårerna inom sitt geografiska område. Detta sker genom att erbjuda exempelvis utbildning, arrangemang, rekryteringsstöd samt verksamhet för rover- och utmanarscouter. Distriktet stödjer och företräder kårerna efter deras önskemål och behov.

Distriktsstyrelsen ansvarar bland annat för att distriktets bokföring och förvaltning sker på ett betryggande sätt.

Bli scout

I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Här kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Och du är självklart med och bestämmer vad vi ska hitta på. Läs mer på scouterna.se/bli-scout »

Arrangemang

Under scoutåret erbjuds en uppsjö av helgarrangemang och läger för våra medlemmar i distriktet. Här finns allt från scouttävlingen Scouternas dag mitt i centrala Malmö till häftiga nattävlingen Myskio, i skogarna kring Sjöbo.

Arrangemang »

Utbildning

Södra regionala utbildningsgruppen, med utgångspunkt i Skåne, har representanter från de tre scoutdistrikten i Skåne. Utbildningsgruppens uppdrag är samordna teamen och utbildningsutbudet i Södra regionen

Utbildning »

Kårstöd

Text här

Kårstöd »

Utmanare

SUS står för Stöttande Utmanarscouter och vi ska vara en länk mellan alla er utmanarscouter i distriktet och distriktets styrelse.

Utmanare »

Rover

I regionen verkar Luft som anordnar och ser till att bra arrangemang anordnas i regionen. Luftascouter, 18 år och uppåt i åldrarna. För oss gäller det att vända fikadöden till fikaglöden.

Rover »